EDYTA I JÓZEF NOWAK
GOPODARSTWO ROLNE

AKTUALNOŚCI

ogórek kołobrzeski

Wyjątkowy smak ogórki  zawdzięczają solance źródlanej z Kołobrzegu. Są chrupkie i aromatyczne nie tracąc walorów smakowych nawet przez dwa lata dzięki solom żelaza zawartym w solance. Jako przypraw używamy kopru, czosnku i chrzanu z naszego ogrodu.
Na zdjęciu widoczny ogród, w którym ogórki rosną w towarzystwie innych warzyw.
Ogórek Kołobrzeski jest wpisany na listę produktów tradycyjnych i posiada certyfikat ekologiczny AGROBIOTEST.


ogród warzywny 
Ogórki w sezonie zbieramy codziennie o świcie.Później umyte układamy w słojach z przyprawami i zalewamy solanką źródlaną. Wyprawy po solankę do kołobrzskiego źródła często odbywają się w nocy ponieważ cały dzień zajmują nam prace przy ogórkach.
napełnianie słojów ogórkami
 
Kazdy z domowników ma określone zadanie przy ogórkach.Zakręcanie słojów nalezy do gospodarza. To odpowiedzialne zadanie wymagające odpowiedniej siły i wyczucia żeby nie przekręcić zakrętki, która musi zachować szczelność podczas procesu kiszenia.
Gotowe przetwory składamy w chłodnej, kamiennej piwnicy gdzie czekają na sklepowe zamówienia.
Na każdym naszym produkcie umieszczamy informacje o kontakcie do nas, aby mogły do nas docierać uwagi konsumentów.
Miło czytać pochwały przysyłane przez zadowolonych klientów, ale zdajemy sobie sprawę , że nie jesteśmy idealni i jesteśmi otwarci też na krytykę i sugestie. 

Copyright (c)2010